Daugavpils dzīvojamās mājās applūdušā aprīkojuma dēļ apkure pagaidām netika atslēgta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20 daudzdzīvokļu mājas, kuru pagrabi varētu applūst, atrodas Daugavpils DzKSU kontrolē, 22.aprīlī notikušajā preses konferencē paziņoja DzKSU Ražošanas tehniskās bāzes vadītāja Jūlija Mihailova.

Speciālisti 4 reizes dienā apseko pagrabus un izvērtē situāciju, lai laicīgi rīkotos un nepieciešamības gadījumā mājās atslēgtu apkuri un karsto ūdeni. J.Mihailova paskaidroja, ka, ja ūdens līmenis pagrabos celsies un apdraudēs siltummezglu aprīkojumu, daļu no tā (procesorus, sūkņus) nāksies uz laiku demontēt.

Pagaidām plūdu rezultātā ūdens pacelies tikai vienas mājas, kas atrodas Teātra ielā 30, pagrabā, kurā ūdens līmenis bija sasniedzis 50 cm, bet vēlāk samazinājās. Aprīkojums netika atslēgts, bet novietots augstākā vietā. Pārējās mājās 22.aprīlī konstatētā situācija ir stabila, pagrabi nav applūduši, atzīmēja J.Mihailova.

DzKSU speciāliste paziņoja, ka sakarā ar nepietiekami augstu gaisa temperatūru atslēgt apkuri ir par agru, tādēļ siltumenerģijas padeves atslēgšana nebūtu vēlama. Ja applūdušo pagrabu dēļ tas tomēr būs nepieciešams, apkure tiks atslēgta: iedzīvotājiem nebūs papildizmaksu, toties nāksies samierināties ar neērtībām.

Saskaņā ar DzKSU informāciju, teorētiski varētu applūst daudzdzīvokļu māju Kandavas ielā 2, 4, 4A, Teātra ielā 13, 15/17, 30, 32, 34, Vienības ielā 4, 5, 7, 8, 23, 26, 28, Krāslavas ielā 65, Cietokšņa ielā 3A, Saules ielā 12, Vidus ielā 14/16, 18.novembra ielā 17 pagrabi.


Написать комментарий